zaterdag 1 maart 2014

Kemmel dag 1 - woensdag 26 februari

Na een knuffel en een zoen vertrokken we met de bus naar Kemmel. De zon was van de partij en dat maakte de lange busrit aangenaam. Buschauffeur van dienst was Luc. Eénmaal aangekomen werden we aangesproken door Kristof, één van de verantwoordelijken van de Lork. We kregen heel wat info en er werden duidelijke afspraken gemaakt voor het verblijf. We konden dan even spelen en een frisse neus halen op het domein van de Lork. 's Middags kregen we lekkere tomatensoep, gevolgd door vol-au-vent met rijst en worteltjes. Als afsluiter kregen we een overheerlijke donut.
Na het verdelen van de kamers, een sportactiviteit op zich door het heen en weer geloop met de valiezen, vertrokken we met laarzen aan op tocht doorheen Kemmel. We werden geholpen door foto's en uitleg om onze weg te vinden. We ontdekten een hol van een vos, een dreef naar een kasteel, het kerkhof van alle gesneuvelden Engelse soldaten (we vonden in het gastenboek ook de boodschap terug van de driedaagse in 2012!), een leuke speeltuin, de steile trap van de kerk van Kemmel, het dorpsplein 'Dries' met het 'Gapertje',... Terug in de Lork konden we op adem komen met een drankje en een appel. Nu was het tijd om de bedden op te maken.
Na al dat 'installeren', wachtte er ons een lekkere broodmaaltijd met beleg en zoetigheden.
Om de avond rustig af te sluiten konden we kiezen uit een spel, film of het werkboekje. We werden nog verwend door een ontspannend verhaal verteld door meester Fabian en daarna was het bedtijd. Voor de ene verliep dit vlotter dan de andere om de slaap te vatten. Uiteindelijk vielen alle Kiemertjes hun oogjes dicht en konden ook de juffen en meesters onder de wol kruipen...



























Geen opmerkingen:

Een reactie posten